Grafieken zijn een belangrijk hulpmiddel bij het analyseren van cijfers. Grafieken kunnen informatie helder en duidelijk weergeven en de kracht ervan moet niet onderschat worden. Trends en overzichten kunnen in grafieken weergegeven worden en afwijkende waarden vallen er snel in op.

Het juiste type grafiek kiezen is erg belangrijk. In deze gids worden 16 bekende en minder bekende grafieksoorten voorgesteld en uitgelegd. Van elke grafieksoort wordt een voorbeeld getoond en aangegeven wat het toepassingsgebied is. Veel mensen hebben namelijk moeite met het kiezen van een goede grafieksoort, deze gids helpt je daarbij.

Alhoewel alle voorbeelden met Excel gemaakt zijn, wordt in deze gids niet uitgelegd hoe je de grafieken moet maken. Softwijs brengt cursusmateriaal voor Excel uit waarin uitgelegd wordt hoe deze grafieksoorten gemaakt kunnen worden.

De gids wordt op dit moment in twee formaten (ePub en PDF) aangeboden, maar is desgewenst ook in andere formaten leverbaar.

Download gids grafieksoorten

Digitale studieboeken

Alle studieboeken zijn ook in het ePub formaat leverbaar en kunnen dan op een tablet (iPad, Samsung) gelezen worden. Dit heeft een paar voordelen boven een gedrukt exemplaar. Zo zijn de afbeeldingen scherper en kunnen ook uitvergroot worden. En de gebruiker kan, afhankelijk van het apparaat, zelf het lettertype en lettergrootte wijzigen.

Waarom Softwijs studieboeken?

  • Taak geori├źnteerde leerstof
  • Minimalistische aanpak
  • Veel opgaven
  • Filtering op moeilijkheidsgraad mogelijk
  • Diverse uitvoerformaten (PDF, ePub, ...)
  • Eigen samenstelling mogelijk

Access studieboek

Zeer geschikt voor het middelbaar- en hoger onderwijs, bedrijfstrainingen en individueel gebruik. Modulair opgezet, taak gericht en rijk aan opgaven. Leverbaar voor Access 2007 en 2010.

Voor verdere info download Brochure en Inhoudsopgave.

Excel studieboek

 Zeer geschikt voor het middelbaar- en hoger onderwijs, bedrijfstrainingen en individueel gebruik. Modulair opgezet, taak gericht en rijk aan opgaven. Leverbaar voor Excel 2007 en 2010.

Voor verdere info download Brochure en Inhoudsopgave.

Gratis boeken

Een aantal uitgaven van Softwijs kunnen gratis gedownload worden:

  • Zotero handleiding (nieuwe versie)
  • Gids grafieksoorten
  • Office 2003 studieboeken
Ga naar boven